gallery/logo1_leeuwenadvies_1800col
­Budgeteren kun je leren!

Wat doet een budgetadviseur?­

­

Budgetteren
Een budgetadviseur helpt u bij het in kaart brengen van uw inkomsten en uitgaven. Dat is belangrijk om u te helpen een onoverzichtelijke geldstroom beheersbaar te houden of te krijgen. Daarnaast helpt het u om niet (verder) in financiële problemen te komen door het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten.
Belangrijk onderdeel van het budgetteren is het maken van een budgetmaand-overzicht dat inzicht biedt in wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Om maandelijks uit te komen met uw beschikbare inkomsten is het hebben van zo’n overzicht een voorwaarde. Pas als dit overzicht er is, kunt u voor de lange termijn plannen waaraan het geld uitgegeven kan worden en wanneer.

Maandoverzicht
De basis voor het budgetteren is het budgetmaandoverzicht. Hiervoor is een overzichtelijk formulier beschikbaar, waarop u samen met de Budgetadviseur uw inkomsten en uitgaven kunt invullen. Het is belangrijk dat u (in eerste instantie) zoveel mogelijk zelf het formulier invult. Op die manier krijgt u inzicht in hoe u uw geld uitgeeft. Pas als u echt weet hoe u iets doet en wat daar blijkbaar de gevolgen van zijn, kunt u ook kiezen om het anders te doen. Om een budgetmaandoverzicht volledig in te kunnen vullen, zult u ook op zoek moeten naar alle benodigde papieren, zoals bankafschriften, nota’s enzovoort. Het maken van een budgetmaandoverzicht is op die manier het begin van een financiële administratie.

Maken van keuzes
Het kan zijn dat bij het opstellen van het budgetmaandoverzicht blijkt dat uw inkomsten en uitgaven niet met elkaar in de pas lopen en dat er meer uitgaat dan er in komt. In dat geval bekijkt de Budgetadviseur samen met u welke mogelijkheden er zijn om de uitgaven zodanig aan te passen zodat er weer evenwicht ontstaat.

Onafhankelijk
De Budgetadviseur is onafhankelijk en vertegenwoordigt daarom niet de opdrachtgever. Dit betekent dat de Budgetadviseur in uw belang denkt.

Preventie of stabilseren
U heeft geen schulden of achterstanden zijn maar verwacht een daling in inkomsten, verhoging van de uitgaven of er is geen evenwicht in uw inkomsten en uitgaven. U wilt perventief begeleding in hoe dit aan te pakken. Het kan ook zijn dat u
 schulden en/of achterstanden heegt, maar geen inzicht in hoe hoog en wat de gevolgen hiervan zijn. Dan gaan het om stabilseren.U heeft als eerste inzicht nodig in uw inkomsten en uitgaven. Dit kan door middel van een maandoverzicht. Het doel van stabilistatie is het voorkomen van verder oplopen van schulden en/of achterstanden en een plan maken voor het oplossen van bestaande schulden en/of achterstanden.

Tarieven

1. Intake kan telefonisch en eventueel ondersteund per mail,                         vriijblijvend

2. Persoonlijke begeleiding bij het invullen van het maandoverzicht               €50, - per uur

3. Administratief verwerken huidige in nieuwe overzicht                                 €15, - (vaste prijs)

4. Het maken van een jaaroverzicht                                                                  €35, - (vaste prijs)

5. Een nazorggesprek over 2-3 maanden                                                          €45, - per uur

6. Afhankelijk van de uitkomsten volgt een advies en offerte op maat*           offerte op maat

 

* Voor overige wensen zoals (tijdelijke) begeleiding bij hoe aanpassingen door te voeren (coaching), wordt na de eerste afspraak een offerte op maat gemaakt.

 

Aanvulling tarieven

Reiskosten, indien buiten Krimpen a/d IJssel, 0,19 per km.

Alle genoemde kosten excl. 21% btw

 

Contract

De afgesproken diensten worden in een overeenkomst vastgelegd en door beide partijen ondertekend.

Een afspraak kan worden verzet cq geannuleerd zonder kosten mits 24 uur van tevoren aangegeven en bevestigd door de budgetadviseur.

 

­

 

­

­

 

­

­

­

­

­

­

­

gallery/banner_leeuwenadvies-txt